İçeriğe geç

Pekmez Ingilizce Ne Demek

Tahin ingilizce ne demek?

“tahini” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 6 sonuçKategoriİngilizce1Genelsusam i.2Geneltahina i.Mutfak3Mutfaktahini i.

Pekmez Türkçe mi?

Etimoloji. Pekmez etimolojik olarak Oğuz-Türk kökenlidir ve eskiden “bekmes” olarak adlandırılırdı. Kelimenin en eski yazılı ifadesi, Kâşgarlı Mahmud’un 1073 yılında yazdığı Dîvânu Lugâti’t-Türk sözlüğünde kayıtlıdır.

Fruits ingilizcesi ne?

İsim meyve, fındık. Kurutulmuş meyve: fındık.

Karabiber ingilizce ne demek?

“karabiber” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 10 sonuçKategoriİngilizceGenel1GenelBiber i.Çorbasına ekstra biber koydu. Çorbasına ekstra karabiber ekledi. Daha fazla cümle2Genelkarabiber i.

İngilizce helva ne demek?

“Helva” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 4 sonuçKategoriİngilizce2Genelhalvah i.3Genelhalavah i.Mutfak4Mutfaka genellikle irmik veya undan yapılan tatlı et benzeri bir tatlıdır i.

Susam ingilizcesi ne?

“Sesame” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 20 sonuçKategoriİngilizce1Yaygın kullanımSesame i.Siyah susamlı dondurma yemek istiyorum. Siyah susamlı dondurma yemek istiyorum. Daha fazla cümleGenel2GenelSesame seeds i.

Pekmez hangi ülkeye ait?

Tarih boyunca Türk milleti şeker içeren her şeyden pekmez yapmıştır. Ancak hem geçmişte hem de günümüzde en yaygın uygulama üzümlerden pekmez yapmaktı. Ayrıca elma, dut, kayısı, erik, karpuz, incir ve keçiboynuzu gibi meyvelerden de pekmez yapılır.

Almanca pekmez ne demek?

pekmez {isim}

Pekmez hangi ilimize aittir?

Türkiye’de pekmez denince akla ilk Zile gelir.

Greyfurt İngilizce ne?

“grapefruit” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 9 sonuçKategoriİngilizce1Yaygın kullanımGrapefruit i.Pembe greyfurtu severim. Pembe greyfurtu severim. Daha fazla cümleMutfak2Mutfakgrapefruit i.

Mandalinanin ingilizcesi ne?

Mandalina (Citrus reticulata) i.

Kivi İngilizcede ne?

“Kiwi” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 11 sonuçKategoriİngilizce1Mutfakkiwi meyvesi i.Kiviler zengin bir K vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Kivi zengin bir K vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Daha fazla cümle2Mutfakkiwi i.Zooloji16 satır daha

Zerdeçal ingilizce ne?

Cetewales (Curcuma zedoaria) i. Zerdeçal i. Zerdeçal i.

Soğan ingilizce ne?

“onion” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 8 sonuç onion i.

Turşu ingilizce ne demek?

pickle kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 3 sonuçKategoriİngilizce1Genel kullanımTurşu i.Turşu bir hafta içinde hazır olacak. Lahana turşusu bir hafta içinde hazır olacak. Daha fazla cümleGıda2Fıdapickle i.

Tahin hangi ülkelerde var?

TahinBölgeOrta Doğu, Batı Asya, Doğu Akdeniz, Güney Kafkasya, Kuzey AfrikaTipBaharat, Tatlı, Gıda malzemesiServis yöntemiSoğuk veya sıcakAna malzemelerSusam tohumları1 satır daha

Tahin nasıl telaffuz edilir?

Tahin kelimesi Türkçede nasıl okunur?tahin /taɦɪn/tahini halvası /taɦɪn ɦɛlvası/tahin pekmezi /taɦɪn pɛkmɛs/

Susamis İngilizce nedir?

“thirsty” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 11 sonuç susuz s.

Çiğ tahin nedir?

Çiğ tahin, kavrulmamış, %100 yerli susam tohumlarından üretilen doğal bir üründür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir