Oç hakaret sayılır mı?
Eşek arısı hakaret midir? Yukarıda verdiğimiz kararda, pislik ifadesinin herkes tarafından anlaşılabilir olduğu ve hakaret olduğu tespit edilmiştir. Burada ulaştığımız sonuç, yorum veya gönderiyi kısaltmanın onu hakaret suçunu oluşturmasını engellemediğidir.
Manyak hakaret mi?
Maniac kelimesi psikolojik ve ruhsal olarak anormal olan kişiyi ifade eder. Bu kelime son derece kaba bir anlam taşıyan, kişiyi toplumda rahatsız edebilecek ve küçük düşürebilecek bir ifadedir. Yargıtay kararlarından da görülebileceği gibi “maniac” kelimesi hakaret suçunu oluşturmaktadır.
O evladı hakaret mi?
Özellikle “orospu çocuğu” ifadesinin, kasta bağlı olarak, gıyaben hakaret teşkil ettiği de kabul edilmektedir. – “Hırsız”, “dolandırıcı”, “tacizci”, “rüşvetçi”, “dolandırıcı” gibi bir eylemi bir kimseye atfeden ifadeler, şüphesiz hakaret teşkil eder.
Kaşar hakaret mi?
Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.
O ç md ne demek?
Özel Çalışma Modülleri Komisyonu (Ö.Ç.M.)
Bok demek hakaret mi?
Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.
Lan kelimesi hakaret sayılır mı?
Örnekler: Arkadaşlar arasında samimi bir ortamda kullanılan “lan” kelimesi hakaret olarak kabul edilmez. Resmi bir ortamda veya daha yüksek bir otoriteye karşı kullanılan “lan” kelimesi hakaret olarak kabul edilebilir. Bir kişiye öfkeyle ve aşağılayıcı bir şekilde “fuck” demek hakaret olarak kabul edilebilir.
Lavuk hakaret mi?
Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun” gibi ifadeler, “kaltak” sözcüğü nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.
Memura terbiyesiz demek suç mu?
Görevli memura “kaba” demek hakaret olarak değerlendirildi29 Eylül 2019
Amk demek suç mu?
Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret teşkil eder. Kişiye atfedilen somut olgu, kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini ön plana çıkarsa bile hakarettir.
En ağır hakaret nedir?
“Dinsiz, sadakatsiz, saygısız, lanetli, yalancı” gibi ifadeler ağır eleştiri olarak kabul edilir. Savcıya yönelik “Savcıysan savcını tanırsın, sana söylemiştim, bilmiyorum, savcının dünyadan haberi yok” gibi ifadeler kaba bir hitap olarak kabul edilir ve hakaret olarak kabul edilmez.
Aq ne demek hakaret mi?
Örneğin; “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi kısaltmalara küfür etmek bir hakarettir. Çünkü fail yine mağduru aşağılamayı amaçlamaktadır.
Öküz hakaret mi?
Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir.” Yargıtay uygulamasına göre, “hırsız”, “rüşvetçi”, “ahlaksız”, “dolandırıcı”, “eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” gibi kelimelerin “amk” şeklinde kısaltılması hakaret olarak kabul ediliyor.
Kör müsün hakaret mi?
Hakaret suçu, bir kişinin fiziksel bir kusurunu dile getirerek veya ona bir hastalık atfederek de işlenir. Örneğin, bir kişiye “kör”, “şaşı”, “topal”, “kambur”, “kel” vb. demek; Bir kişiye “psikopat”, “frengi hastası” veya “AIDS hastası” demek hakaret suçunu oluşturur…”
Çakal kelimesi hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.
Amk hakaret sayılır mı?
“Eşek”, “köpek”, “öküz”, “köpek” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar bir hakarettir. Kişiye atfedilen somut olgu, kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini vurgulasa bile bu bir hakarettir.
Orta parmak göstermek suç mu?
Örneğin, bir kişiye orta parmak göstermek hakaret suçunu oluşturabilir, zira yarattığı çağrışımlar açıkça kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilebilir.
Kör müsün hakaret mi?
Hakaret suçu, bir kişinin fiziksel bir kusurunu dile getirerek veya ona bir hastalık atfederek de işlenir. Örneğin, bir kişiye “kör”, “şaşı”, “topal”, “kambur”, “kel” vb. demek; Bir kişiye “psikopat”, “frengi hastası” veya “AIDS hastası” demek hakaret suçunu oluşturur…”
Nah demek hakaret mi?
Türk toplum kültürüne göre hakarettir. Bu nedenle dırdır etmek hakarettir. Dikkatli olmakta fayda var. Hakaret suçunu işlemeniz durumunda Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine göre 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.