İçeriğe geç

Belgegecer Ne Demek Tdk

Belgegecer ne demek?

Kubbealtı Sözlük birimi. i. (Belge ve Geç-mek kelimelerinden, isim-fiil eki Belge Geç-er’in yapılmasıyla) Yazılı belge ve bilgilerin telefon veya faks yoluyla bir yerden başka bir yere anında iletilmesini sağlayan araç.

Bük TDK ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Bük kelimesinin anlamı, ova ve akarsu kenarlarında bulunan çalı ve dikenlerden oluşan bir topluluk olarak açıklanmaktadır.

TDK bekar ne demek?

BACHELOR KELİMESİNİN ANLAMI: Evlenmemiş kişi. Bu, ailesinden ayrı, yalnız yaşayan, ancak evli olan kişi anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla bachelor olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım “bachelor” olmalıdır.

Bendi ne demek TDK?

Bazı metinlerde ve şiirlerde “bend” olarak da yazılan kelime, suyun önüne çizilen çizgi anlamına gelir. Bu kelime edebiyat ve hukuk gibi alanlarda terim olarak kullanılır.

Belgegeçer nedir bulmaca?

Belge aktarıcısı, diğer adıyla faks, telefonun icadından sonra icat edilen bir cihazdır. Bu araç sayesinde hazırlanan aynı belgeler karşı tarafa hızlı bir şekilde iletilebilir.

Belgegeçer ne zaman icat edildi?

24 Kasım 1924’te, şu anki tasarımı 1924’te American Radio Corporation of America (RCA)’dan Richard H. Ranger’ın araştırmaları sonucu ortaya çıkan cihaz kullanılarak New York’tan Londra’ya bir fotoğraf taşındı. Modern belge pasaportu ise 1970’lerin ortalarında geliştirildi.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Bizon ne demek TDK?

Bizon, Bovidae familyasının sığır alt familyasına (Bovinae) ait olan Bison cinsindeki altı hayvan türünün ortak adıdır. Bu türlerden yalnızca Amerikan bizonu (Bison bison) ve Avrupa bizonu (Bison bonasus) günümüzde varlığını sürdürmektedir (bkz: Türler).

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Başbuğ ne demek TDK?

“1. Adı, Tarihi Eski Türklerde Başkan, Devlet Başkanı, Komutan; 2. Osmanlı Devleti’nde ise “Savaş sırasında diğer birliklerden ayrılarak birleşen birlik veya milis kuvvetlerinin komutanı” anlamındadır.

Beter ne demek TDK?

beter (bed-ter) Farsça kökenli bir kelimedir. TDK’nın Türkçe sözlüğünde, sıfat olarak “daha kötü, çok kötü” anlamı verilmiş ve aşağıdaki şekilde gösterilmiştir2. “Çöller Yemen’in ellerinden daha kötüydü.” -A.

Serhad ne demek?

Serhat, aynı zamanda Serhad olarak da bilinir, Osmanlı İmparatorluğu ile komşu ülkeleri arasındaki sınır bölgesinin adıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nun doğu ve batı komşularıyla olan sınırları açıkça tanımlanmamıştır. Anlaşmalarda sınır, şehirlerin, kasabaların ve köylerin, nehirlerin veya tepelerin, köprülerin ve yolların adları belirtilerek kabaca tanımlanmıştır.

Garb ne demek TDK?

Güneşin battığı taraf batıdır.

Peymane ne demek?

Peymane kelimesi cam anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Günümüzde yaygın olarak kullanılmasa da birçok alanda karşımıza çıkan bir kelimedir. Anlamı açısından değerlendirilen Peymane kelimesi cam anlamına gelen önemli kelimelerden biridir.

Belgeye ne denir?

Belge ve belge nedir? Belge, kurumsal veya bireysel faaliyetlerin yürütülmesi sırasında oluşturulan veya toplanan ve henüz belge haline gelmemiş herhangi bir tür kayıtlı bilgidir.

Belge örneği ne demek?

Örnekler arasında faturalar, çekler, poliçeler, ödeme belgeleri bulunur. Bunlar bir kararı, bir hükmü, bir dileği, bir isteği, bir talebi, bir talebi ve bir teklifi ifade eden ve sıradan yazışmalardan gizli mektuplara, yetkilendirmelerden açık mektuplara, mektuplardan dilekçelere kadar uzanan belgelerdir.

Belge açıklaması ne demek?

Belgeler, resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel belgedir. Bu kelime mecazi olarak kanıt ve delil anlamında kullanılır.

Asıl belge ne demek?

Orijinal belge (orijinal belge) kanunlarımızda tanımlanmıştır. Belgenin orijinalliği ancak “ıslak imza” ve/veya “elektronik imza” ile sağlanabilir. 2004 yılında yürürlüğe giren Elektronik İmza Yasası, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan güvenli elektronik imzayı getirmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort