İçeriğe geç

Rtük Neyi Denetler

RTÜK nereleri denetler?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, radyo ve televizyon faaliyetlerini düzenlemek ve denetlemekle görevli, Anayasa’nın 133. maddesi çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından seçilen, kamu hukukuna tabi, özerk ve tarafsız tüzel kişiliğe sahip bir kuruluştur.

RTÜK görev ve yetkileri nelerdir?

RTÜK’ün görevleri arasında radyo ve televizyon yayınlarına lisans vermek, yayınları izlemek ve gerektiğinde cezai işlem başlatmak yer almaktadır. RTÜK ayrıca radyo ve televizyon yayınlarının düzenlenmesi ve yönetimi için yönetmelikler hazırlamaktadır.

RTÜK’in amacı nedir?

MADDE 34 – (1) Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini düzenlemek ve denetlemek amacıyla, kamu tüzel kişiliğine sahip, idari ve mali özerkliğe sahip, tarafsız bir kuruluş olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kurulmuştur.

RTÜK yaptırımları nelerdir?

Üst Kurul tarafından yayıncı kuruluşlara 6112 sayılı Kanun’un 32. maddesi uyarınca verilen idari yaptırımlar: uyarma, program durdurma ve idari para cezası.

RTÜK hangi kuruma bağlıdır?

Radyo ve Televizyon Üst KuruluRTÜKÖnceki kurumRadyo ve Televizyon Üst KuruluBağlılıkKültür ve Turizm BakanlığıÇalışan sayısı550Yıllık bütçe₺271.781.

RTÜK yayın durdurma cezası nedir?

Üst Kurulca yayınları geçici olarak durdurulmasına rağmen yayın yapan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin yönetim kurulu ve müdürleri üyelerine bir yıldan iki yıla kadar hapis ve bin günden beş bin güne kadar ağır para cezası verilir.

RTÜK çalışanları memur mu?

Yüksek Kurul personeli, kadro karşılığında sözleşmeli olarak istihdam edilir ve ücret ve mali haklar hariç olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidir.

RTÜK başkanını kim atar?

10 Ekim 2023’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oylamada ikinci kez Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi olan ŞAHİN, 18 Ekim 2023’te dördüncü kez Üst Kurul Başkanı seçildi.

TV programları nereye şikayet edilir?

RTÜK | Şikayetleriniz/beğenileriniz.

RTÜK’i kim kurdu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Radyo ve Televizyon Yüksek Kurulu / Kurucusu

RTÜK müdürü kim?

Ebubekir ŞAHİN 1974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise öğrenimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

RTÜK bütçesi nereden gelir?

RTÜK bütçesi, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan Bütçe Hazırlama Rehberi çerçevesinde hazırlanır. Başvuru sonuçları ve muhasebe işlemleri, Merkezi Yönetim muhasebe mevzuatına göre yürütülür.

RTÜK en üst para cezası ne kadar?

Alt limit388,917,48-TLÜst limit777.

RTÜK kimlere ceza kesti?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemindeki yayınlarını gerekçe göstererek FOX TV, Halk TV, Tele 1 ve Flaş Haber’e para cezası verdi.

RTÜK kamu mu?

RTÜK, belirli bir hizmet sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesiyle görevli, özel kanunu bulunan, kamu hukukuna tabi tüzel kişiliğe sahip kamu kuruluşudur.

RTÜK nereye şikayet edilir?

Yayın içerikleriyle ilgili şikâyet veya tercihlerinizi RTÜK’ün 444 1 178 numaralı telefonundan bildirebilirsiniz.

RTÜK uyarı sistemi nedir?

Akıllı İşaretler, 23 Nisan 2006 tarihinden itibaren televizyon yayınlarında uygun veya uygunsuz olarak değerlendirilebilecek içerikleri özetlemek amacıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından geliştirilen bir sembol sistemidir.

Radyo ve televizyon programcılığı ne iş yapar?

“Radyo ve televizyon programcılığı mezunu ne iş yapar?” sorusuna şu şekilde cevap verilebilir: Kamu veya özel medya kuruluşlarında televizyon programlarının yapım ve yönetmenliğinde, kamera önü veya arkasında, haber hazırlığında veya moderatörlüğünde çalışabilir.

RTÜK bütçesi nereden gelir?

RTÜK bütçesi, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan Bütçe Hazırlama Rehberi çerçevesinde hazırlanır. Başvuru sonuçları ve muhasebe işlemleri, Merkezi Yönetim muhasebe mevzuatına göre yürütülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort