İçeriğe geç

Tmk 197 Nedir

197 konusu nedir?

İşlediği cinayetin ardından ortadan kaybolan katilin 197 gün süren arayışı sırasında, polis ve medyumların ortak çalışmasıyla katilin adalete teslim edilmesi çabalarının anlatıldığı kitap, okuyucunun zihnini yorarken, okuyucunun kendisini soluksuz bir maceranın içinde bulmasını sağlıyor.

TMK 177 maddesi nedir?

“Madde 177 – Bu madde, boşanmadan sonra nafaka alacaklısının yerleşim yeri mahkemesine, yeni nafaka davaları açma veya hükmedilen nafakayı artırma veya eksiltme yetkisi vermektedir.

TMK 27 madde nedir?

Madde 27 – Adın değiştirilmesi ancak haklı sebeplerle hâkimden istenebilir. Adın değiştirilmesi kişisel durumu değiştirmez. Adın değiştirilmesinden zarar gören kişi, adının değiştirilmesi kararını öğrendiği tarihten itibaren bir yıl içinde kararın iptali için dava açabilir.

Ayrı yaşama hakkı ne zaman doğar?

Boşanma veya ayrılık davası açılan kişi ayrı yaşama hakkına sahiptir. Dava açıldığında hakim bir dizi tedbir alır. Bu tedbirlerden biri de ortak dairede kimin yaşayacağı sorusudur. Miktar eşlerin ihtiyaçlarına bağlıdır.

17 Numara konusu nedir?

Number 17 – Katliam (Ciltli) Oyuncu olmak için çok çalışan Defne, talihsizliklerle dolu bir günün ardından bir an önce ailesinin yanına dönmek ister. Ancak bindiği otobüs ve 17 numaralı koltuk hayatını bir anda değiştirmiş ve onu hiç beklemediği bir yöne çekmeye başlamıştır.

17 numara piyes konusu nedir?

Defne vicdanı ve duyguları arasında seçim yapmak zorundaydı. Defne sahip olduğu tek şeyin aslında bir avuç yalan olduğunu öğrenir. Asır’a karşı savunmasını düşürdüğünde, kendisiyle yüzleşme zamanının geldiğini anlar. Bu savaş siyah ve beyazın savaşı değil, siyah ve pembenin savaşıdır.

TMK 197 maddesi nedir?

Madde 197 – Eşlerden biri, ortak yaşam sebebiyle kişiliği, ekonomik güvenliği veya aile huzuru ciddi biçimde tehlikeye düştüğü sürece, ayrı yaşama hakkına sahiptir.

TMK 170 maddesi nedir?

Madde 170 – Boşanma sebepleri sabit olursa, hâkim boşanmaya veya ayrılığa karar verir. Yalnız ayrılık varsa boşanmaya karar verilemez. Boşanma varsa, ancak ortak hayatın iadesi imkânı varsa ayrılık kararı verilebilir.

TMK 176 nedir?

Madde 176 – Durumun gereklerine göre, maddi tazminat ve nafakanın toptan veya gelir suretiyle ödenmesine karar verilebilir. Manevi tazminatın gelir suretiyle ödenmesine karar verilemez.

TMK 10 madde nedir?

Madde 10 – Ayırt etme gücüne sahip olan ve kısıtlı olmayan her ergin, fiil ehliyetine sahiptir. Madde 11 – Erginlik on sekiz yaşında başlar. Evlilik, kişiyi ergin kılar. Madde 12 – On beş yaşını dolduran bir küçük, kendi başvurusu ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin ilan edilebilir.

TMK 183 maddesi nedir?

Madde 183 – Ana veya babanın başka birisiyle evlenmesi, başka bir yere taşınması veya ölümü gibi yeni olgular gerekli kıldığı takdirde hâkim, resen veya ana veya babadan birinin istemi üzerine gerekli tedbirleri alır.

TMK 173 maddesi nedir?

Madde 173 – Boşanma halinde kadın, evlenme yoluyla kazandığı kişilik özelliğini korur; ancak kızlık soyadını geri alır. Kadın evlenmeden önce dul kalmışsa, hâkimden kızlık soyadını korumasına izin vermesini isteyebilir.

Eşler ne kadar ayrı kalırsa boşanır?

Bu koşullar Türk Medeni Kanunu’nda belirtilmiştir. Fiili ayrılık nedeniyle boşanma davası açabilmek için eşlerin en az üç yıldır birbirlerinden ayrı yaşadıklarının ispatlanması gerekir. Ayrıca eşlerin bu süre içerisinde hayatlarını yeniden kurmak için herhangi bir girişimde bulunmadıklarının da ispatlanması gerekir.

TMK nın 169 maddesi nedir?

A) TMK’nın 169 uncu maddesine göre boşanma veya ayrılık davası açıldığında hakim, dava süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınması ve geçimi, eşlerin mallarının yönetimi, çocukların bakımı ve korunması konularındaki geçici tedbirleri kendiliğinden alır.

3 yıl ayrı yaşamak boşanma sebebi mi?

Ancak 2024’ten itibaren; boşandıktan sonra üç yıl ayrı yaşayan çiftlerin boşanmasına izin veren Medeni Kanun’un yukarıda bahsi geçen fiili ayrılık maddesi Anayasa Mahkemesi tarafından yürürlükten kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi boşanma davalarında devrim niteliğinde bir karara imza attı.

49 filminin konusu nedir?

11 Haziran 2014’te binlerce IŞİD askeri Irak’ın Musul şehrine saldırdı. İki tümen ve Irak Cumhuriyeti polisi şehri direniş göstermeden terk ettiğinde, Musul’un tamamı IŞİD’in eline geçti. Musul’daki Türk Başkonsolosluğu IŞİD savaşçıları tarafından işgal edildi ve 49 çalışanı rehin alındı. Bu film, 49 tutuklu Türk’ü kurtarmak için sıkı bir şekilde mücadele eden isimsiz kahramanlar, MİT üyelerinin hikayesini anlatıyor.

211 filminin konusu nedir?

Polis memuru Mike Chandler ve genç bir sivil yolcu kendilerini oldukça talihsiz bir durumda bulurlar. İkili, eğitimli ve ağır silahlı adamlardan oluşan korkusuz bir hırsız çetesinin giriştiği cüretkar bir banka soygununun ortasında bulurlar. İkili, tamamen hazırlıksız ve savunmasız bir şekilde bu durumla karşı karşıya kaldıklarında nasıl hayatta kalacaklar?

1984 filmi konusu nedir?

1984 yılında, totaliter bir rejimin hüküm sürdüğü hayali Okyanusya ülkesinde, Düşünce Polisi biriminde görevli Winston Smith’in öyküsü 15 güne sıkıştırılıyor.

120 adlı filmin konusu nedir?

Van’ın çocukları bir şeyler yapmak istiyor. Savaşta oğlunu kaybeden bir okul müdürü mühimmatı Sarıkamış’a götürmeyi teklif ettiğinde, 12 ila 17 yaşları arasındaki 120 gönüllü çocuk yola çıkıyor. Film, annelerini bile gözlerinde yaşlarla terk eden bu çocukların gerçek hikayesini anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir